fbpx

VM: az idén 60 millió forinttal támogatják a civil szervezeteket

Írta: Szerkesztőség - 2013 április 15.

Budapest, 2013. április 12., péntek (MTI) – Az agrárágazati és vidékfejlesztési szakmai érdekeket képviselő civil szervezetek az előző évekhez hasonlóan az idén is 60 millió forinthoz juthatnak hozzá – mondta Szabó Balázs, a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) főosztályvezetője a civil szervetek számára rendezett legutóbbi fórumon.

Az eseményről kiadott VM-közlemény szerint több mint két tucat stratégiai partnerségi megállapodás született 2012-ben a szakminisztérium és a civilek között.

A pályázaton azok a szervezetek vehetnek részt, amelyek agrár-és vidékfejlesztési programjaikon keresztül elősegítik a tárcafeladatok helyi, sajátos körülmények és feltételek közötti lehető leghatékonyabb megvalósulást.

Tavaly 130 szervezet részesült egyedi, illetve pályázati úton nyújtott támogatásban.

Az idén további 85 millió forint áll rendelkezésre a Zöld Forrás pályázaton.

Ezt a támogatást állami feladatok vállalása alapján évente 100-150 szervezet nyeri el.

A vidékfejlesztés, az agrárium, az élelmiszerellátás, a környezetvédelem a természetvédelem, a vízügy feladataihoz több mint ötezer civil szervezet kapcsolódik ma Magyarországon.

 

VM: az idén 60 millió forinttal támogatják a civil szervezeteket

 

A szaktárca a megfelelő szabályozási környezet megteremtésével, a lehetséges külső források elérésének segítésével is támogatja a civilek munkáját – áll a közleményben.

 

MTI 2013. április 12.