Hazánkban őshonos, érdemes termeszteni, mert rendkívül egészséges a gyümölcse. Cserjéje nagyon szúrós, ezért szüretkor vesszőstől vágják le, majd fagyasztva csépelik ki a bogyókat. Így termelik a homoktövist Schultz-Marinkáék a Töviskertem biogazdaságukban.
Így szüretelik a bio homoktövist Tenyőszigeten
Előző
A gázolaj drágul, nem úgy a benzinKövetkező
A biodiverzitás fenntartásához szükség van a méhekreKapcsolódó hírek
-
Őrült áremelkedés a német mezőgazdaságban is
20-30-40 százalékkal drágábban adnak túl a növényi termékeken a német gazdák, mint tavaly ilyenkor.
-
Videón a pirosra festett John Deere-traktor – mi a titka?
Sok mezőgazdasági gép kap új funkciót – és ezzel speciális színezést, mint ahogy ez a traktor is Észak-Németországban.
-
Még egy hónapig lehet egyeztetni az e-naplóadatokat!
A következő támogatási évben a napló kifizetéshez szükséges adatainak elektronikus benyújtása új alapokra kerül.
-
Parlagfű – Keddtől bírságol a hatóság
Keddtől bírságot szab ki a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) a parlagfűvel szennyezett földterületek tulajdonosaira, használóira.
-
Az MVH csaknem 140 millió forint támogatást fizet ki az állattartóknak
Folytatódik az állattartókat segítő nemzeti forrásból finanszírozott támogatások kifizetése a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatalnál (MVH).
