Hazánkban őshonos, érdemes termeszteni, mert rendkívül egészséges a gyümölcse. Cserjéje nagyon szúrós, ezért szüretkor vesszőstől vágják le, majd fagyasztva csépelik ki a bogyókat. Így termelik a homoktövist Schultz-Marinkáék a Töviskertem biogazdaságukban.
Így szüretelik a bio homoktövist Tenyőszigeten
Előző
A gázolaj drágul, nem úgy a benzinKövetkező
A biodiverzitás fenntartásához szükség van a méhekreKapcsolódó hírek
-
Covid miatt lehet még a zöld- és fehérkönyv érvényes
Nem mindegy, mikor járt le!
-
Nincs választásunk, kímélni, ismerni kell a termőtalajokat
Országos figyelemfelkeltő kampányt szervez a Magyar Talajtani Társaság a tudatos mezőgazdasági talajhasználat érdekében.
-
Belvíz és kártevők veszélyeztetik az őszi káposztarepcét Békés megyében
A belvíz és a kártevők veszélyeztetik az őszi káposztarepcét Békés megyében.
-
Fazekas Sándor: 24 milliárd forint a gazdáknak gépbeszerzésre
A miniszter elmondta, hogy az ágazaton belül a kertészetnek kiemelten fontos a szerepe, az agrárgazdaság hozzávetően 2200 milliárdos termelési értékének egyharmadát adja.
-
Jó hír a gazdáknak, már Angliában is nő a sertéshús ára
Az európai termelés szűkülése jótékonyan hat a sertéshús termelői áraira, amik végre növekedésnek indultak Angliában is.