Hazánkban őshonos, érdemes termeszteni, mert rendkívül egészséges a gyümölcse. Cserjéje nagyon szúrós, ezért szüretkor vesszőstől vágják le, majd fagyasztva csépelik ki a bogyókat. Így termelik a homoktövist Schultz-Marinkáék a Töviskertem biogazdaságukban.
Így szüretelik a bio homoktövist Tenyőszigeten
Előző
A gázolaj drágul, nem úgy a benzinKövetkező
A biodiverzitás fenntartásához szükség van a méhekreKapcsolódó hírek
-
Tiszta vizet a pohárba, avagy: mikroorganizmusokat a szármaradványra!
A szárbontás jelentősége már megkérdőjelezhetetlen. Mikor, mennyit, mivel és hogyan, már csak ezekben kellene zöldágra vergődnünk.
-
„Marhajó hotel!”
A vízágyon kényeztetett tehén több tejet ad, így lesz elégedettebb a gazda.
-
Árvíz – Június 24-ig jelenthetők be az árvíz okozta mezőgazdasági károk
Az árvíz okozta mezőgazdasági károk bejelentésére legkésőbb június 24-ig van lehetőségük a gazdálkodóknak.
-
Hogy látjuk a jövőt? – Búvár Géza, a KITE Zrt. vezérigazgatója
„A magyar mezőgazdaságra nem túlságosan hízelgő, hogy majdnem a végletekig leegyszerűsödött a gazdálkodásunk, összeszűkült az agrobusiness mértéke és nemzetgazdasági szerepe”
-
Megszűnhet az éhínség – és spórolnál is
Gondolta volna, hogy minden megtermelt étel majdnem fele pocsékba megy?