Hazánkban őshonos, érdemes termeszteni, mert rendkívül egészséges a gyümölcse. Cserjéje nagyon szúrós, ezért szüretkor vesszőstől vágják le, majd fagyasztva csépelik ki a bogyókat. Így termelik a homoktövist Schultz-Marinkáék a Töviskertem biogazdaságukban.
Így szüretelik a bio homoktövist Tenyőszigeten
Előző
A gázolaj drágul, nem úgy a benzinKövetkező
A biodiverzitás fenntartásához szükség van a méhekreKapcsolódó hírek
-
Egyre több területen fizetik az agrártámogatásokat
Öt és félmilliárd forint érkezik az anyajuhtartóknak termeléshez kötött támogatás keretében.
-
Itthon továbbra is stabil, de külföldön drágulni kezdett a gabona
Gabonapiaci információk a Magro.hu mezőgazdasági piactérről.
-
Czerván György: sikerült a magyar gazdák érdekeit képviselni Luxembourgban
Czerván György szerint összességében sikerült képviselni a magyar mezőgazdaság és vidékfejlesztés, valamint a magyar gazdák érdekeit az uniós mezőgazdasági miniszterek tanácsülésén, a Közös Agrárpolitika (KAP) reformjáról folytatott tárgyalásokon.
-
Tápanyag: a sikeres gazdálkodás komplex szemléletet kíván
Yara: a modern mezőgazdaságban fontos a mérés, a vizsgálatokra alapozott tápanyagellátás, a gondos műtrágyaválasztás.
-
Növekszik a baromfi élősúlyos termelői ára
Mezőgazdaság e szegmensében is érezhető a termelői költségek növekedése.