Hazánkban őshonos, érdemes termeszteni, mert rendkívül egészséges a gyümölcse. Cserjéje nagyon szúrós, ezért szüretkor vesszőstől vágják le, majd fagyasztva csépelik ki a bogyókat. Így termelik a homoktövist Schultz-Marinkáék a Töviskertem biogazdaságukban.
Így szüretelik a bio homoktövist Tenyőszigeten
Előző
A gázolaj drágul, nem úgy a benzinKövetkező
A biodiverzitás fenntartásához szükség van a méhekreKapcsolódó hírek
-
Hogy látjuk a jövőt? – Búvár Géza, a KITE Zrt. vezérigazgatója
„A magyar mezőgazdaságra nem túlságosan hízelgő, hogy majdnem a végletekig leegyszerűsödött a gazdálkodásunk, összeszűkült az agrobusiness mértéke és nemzetgazdasági szerepe”
-
Többcélú mezőgazdasági pótkocsik
Sokáig a láncos-kaparóléces lehordószerkezet rendszerű pótkocsik kiváltsága volt a többcélú alkalmazás.
-
Szakpolitikai programot dolgoznak ki a generációváltás elősegítésére
A vidék jövője a fiatal gazdák kezében van, ők adják a megújuló agrárium egyik zálogát, hívta fel a figyelmet Nagy István agrárminiszter a Fiatal Gazdák Magyarországi Szövetsége (Agrya) konferenciáján.
-
Hogyan segítheti a technológiai döntéseket a talajdiagnosztika?
A Talajdiagnosztika Kft. segít felmérni Önnek a talajok állapotát, amelynek segítségével gazdaságos döntéseket hozhat!
-
Őszi búza eredmények az aszály tükrében
Sok mezőgazdasági termelő keresi a páratlan szárazságtűrő képességű fajtákat, ilyen a Petronela.