fbpx

Új cargo-partner megoldás veszélyes áruk szállítására

Írta: Kohout Zoltán - 2023 november 20.

A nemzetközi szállítmányozó ismét bővíti LCL-megoldásainak körét, és új, tengeri gyűjtőkonténeres szolgáltatást vezet be a Kínából Európába tartó veszélyes áruk számára. Az új szolgáltatás kitűnő megoldást nyújt az autóipari alkatrészek, akkumulátorok és a különböző típusú már beépített áramforrást tartalmazó elektronikai termékek szállításához.

Miközben a hajótársaságok járatlemondással reagálnak az alacsonyabb keresletre, a cargo-partner nagyobb rugalmasságot kínál ügyfelei speciális igényeire, és új, heti gyűjtőkonténeres szállításokat indít. Az új szolgáltatás a Nemzetközi Tengerészeti Szervezet (IMO) szerinti 8. és 9. osztályba tartozó veszélyes áruk számára kínálnak szállítási megoldást. Ezek az osztályok többek között olyan termékeket tartalmaznak, mint a különböző típusú akkumulátorok és elektronikus eszközök (járművek, kézi szerszámok, kerékpárok és rollerek), valamint számos egyéb, beépített áramforrással ellátott termékek.

Az új LCL-megoldást heti rendszerességgel vehetik igénybe a cég ügyfelei Sanghaj és Koper között, kikötőtől kikötőig átlagosan 29 napos tranzitidővel. A kiegészítő háztól házig szolgáltatás felöleli a Kína teljes területén történő felvételt és konszolidálást, a cargo-partner budapesti és ljubljanai logisztikai központjaiban történő átrakodást, valamint az Európa-szerte történő kiszállítást. Ezen túlmenően a logisztikai szolgáltató számos tengeri szállítmányozási és „buyer’s consolidation” lehetőséget is kínál.

cargo-partner tengeri szállítás

„Sok ügyfelünk keres megbízható megoldást az Ázsiából érkező import szállítmányaihoz – különösen azok, akik akkumulátor-alkatrészeket használnak fel vagy árusítanak” – ismerteti Felix Miletich, a cargo-partner tengeri gyűjtőkonténeres szállítmányozásáért és vállalati termékfejlesztésért felelős igazgatója. „A veszélyes árukra – többek között az elemek, akkumulátorok és egyéb újratölthető cellák széles körére – kialakított LCL-szolgáltatásainkkal stabil és észszerű alternatívát kínálhatunk más szállítási módok helyett.”

Kiegészítő légi és közúti szállítmányozási megoldások a veszélyes áruk számára

A költséghatékony LCL tengeri szállítmányozási szolgáltatás mellett a cargo-partner igény szerint légi és közúti szállítmányozási megoldásokat is kínál a veszélyes áruk számára.