fbpx

Miért van szükség online naplózásra?

Írta: Barna Ferenc - 2023 március 28.

„E-permetezési napló, tények és tévhitek” címmel már elérhető a Szakmai Ártalom legújabb podcast adása. A műsor szakemberek segítségével reagál a magyar agrárium egyik aktuális kérdésére, a sok port kavart és félreértést keltett elektronikus naplóvezetési kötelezettségre.

Mezőgazdasági munkagép
Permetezés és az e-napló – aktuális téma (fotó: Horizont Média/Barna Ferenc)

A digitalizáció világában léptünk előre

A meghívott vendégek és a műsorvezető az alábbi vonalak mentén járták körbe a témát: miért van szükségünk az online naplózásra; kinek a felelőssége a naplóvezetés; hogyan szükséges ez alapján a szaktanácsadói szerződéseket megkötni; milyen fejlesztések várhatóak a rendszerben; a naplónak melyik részét pontosan mikortól és hogyan kell majd vezetni.

A kérdésekre a válaszokat első kézből kaphattunk, hiszen Várszegi Gábor a NÉBIH Mezőgazdasági Genetikai Erőforrások Igazgatóságának igazgatója volt a vendégünk, akivel Vajkovics Balázs a Növényvédő mérnöki és Növényorvosi kamara Vas megyei szervezetének elnöke, és Forró Richárd kollégánk beszélgetett.

A gazdálkodók szerint az adás informatív és megnyugtató

A Szakmai Ártalomban elhangzott tippek és tanácsok segítségével a magyar gazdák hatékonyabban, előrelátóbban, szakmailag a legmagasabb szinten tudnak termelni, ezáltal javítva a magyar agrárium helyzetét – határozta meg a műsor célját a BASF.

A sorozat szakemberek segítségével az érintett témákban jártas, vagy éppen az elsődleges információ forrásokat szólaltatják meg, ezáltal az adás olyan tájékoztatással bír, amit tényként fogadhat el az agrártársadalom.

Szakmai Ártalom Podcast

A Szakmai Ártalom aktuális adása az alábbi linkeken érhető el:

Illetve meghallgatható egyéb platformokon:

Apple Podcast
Google Podcast

Az előző rész az aktuális növényvédelmi feladatokat érintette.

Forrás: BASF

Basf Partner