fbpx

BELKAR™ – egyedi hatásmechanizmusú, őszi posztemergens repce gyomirtó szer

Írta: Agrárágazat-2022/08. lapszám cikke - 2022 augusztus 08. -Hirdetés

A Corteva Agriscience™ folyamatosan bővülő kínálatában megtalálhatóak a legújabb nemesítésű, kiváló minőségű Pioneer® repce vetőmagok, valamint az új, innovatív növényvédelmi megoldások. Ez utóbbira jó példa a repce őszi gyomirtásában használható népszerű termékünk, a Belkar™.

A korszerű repce hibridekben rejlő magas terméspotenciál elérésének záloga a megfelelő eréllyel induló, egészséges állomány. Emiatt ma már az intenzív repcetermesztés kihagyhatatlan technológiai eleme az őszi gyomirtás. Ebben az időszakban nemcsak a hagyományos, T1-es és T2-es repcegyomok (tyúkhúr, pipacs, ragadós galaj) ellen kell védekeznünk, hanem az ősszel megjelenő melegigényes fajok (csattanó maszlag, selyemmályva, parlagfű és libatop) ellen is. Ezenfelül olyan nehezen irtható, keresztesvirágú fajok is károsíthatnak, amelyek speciális készítményt igényelnek: vadrepce, zsombor fajok, pásztortáska.

Ezekre a kihívásokra a Corteva Agriscience™ korszerű megoldásokkal áll a termelők rendelkezésére.

A Belkar™ tartalmazza a Corteva új fejlesztésű hatóanyagát, az aril-pikolinátok új képviselőjét, az Arylex™ hatóanyagot, valamint az Ikarus™ gyomirtó szerből jól ismert pikloramot. Mindkét hatóanyag szisztémikus, felszívódó hatású, hormonszerű tüneteket okoz, a kijuttatás után egy-két órán belül már látványos hatással. A Belkar™ kiemelkedő hatékonysággal rendelkezik a nyárvégi melegigényes gyomnövények (pl. libatop fajok) ellen, valamint jó hatékonyságú a repcéből nehezen irtható keresztesvirágú fajokkal szemben (vadrepce, sebforrasztó zsombor, pásztortáska).

A gyomirtási időpont rugalmas megválasztásával lehetőség van a későn kelő gyomok elleni védekezésre is. Ebben az esetben a repce 6 leveles kora után lehet a kezelést elvégezni egyszeri kijuttatással, 0,5 l/ha-os dózisban.

Ha a repce kelésével egyidőben már megjelennek a melegigényes gyomok is, választhatjuk az osztott kezelést, amit a repce 2 leveles korában már elkezdhetünk. Ilyenkor a Belkar™ 0,25 l/ha-os dózisát kiegészíthetjük Runway™-el, ami markánsabb korai hatást és tartamhatást is biztosít. Ezután két hét múlva végezhetjük el a második Belkar™ kezelést, 0,25 l/ha dózisban.

A Belkar™ metazaklór mentes készítmény, így biztonsággal használható azokon a területeken is, ahol nem telt el 3 év metazaklór-tartalmú készítmény alkalmazása óta.

A készítmény a megfelelő hatékonyság érdekében gyárilag tartalmaz hatásfokozót (repceolaj), ezért a permetezéskor adalékanyag hozzáadása nem szükséges.

A Belkar™ a Corteva által fejlesztett legújabb, NeoEC™ formázási technológiával készül. Az új formuláció legfontosabb előnye a jó tapadás, gyors felszívódás, valamint az ásványolaj-származékoktól mentes összetétel és a kedvezőbb toxikológiai besorolás.

A Belkar™ felhasználásának előnyei:

Kiváló hatás az ősszel megjelenő, melegigényes nyári gyomfajok ellen.
Hatékony megoldás a keresztes virágú gyomnövények ellen.
Hatásához nincs szükség csapadékra.
Metazaklór mentes megoldás bármilyen repcében.
Legyen részese Ön is a repcegyomirtás új generációjának!

További információkért keresse területi képviselőinket, látogasson el honlapunkra a www.corteva.hu -ra, vagy tekintse meg videóinkat YouTube-csatornánkon!

Dr. Lukács Domonkos
Herbicid-termékmenedzser
Corteva Agriscience

A növényvédő szereket biztonságosan kell használni! Használat előtt mindig olvassa el a címkét és a használati útmutatót!

corteva