AXIÁL adomány jó helyen

Írta: Szerkesztőség - 2015 május 28.
Bensőséges és családias hangulatban zajlott le 2015. május 22-én a gyergyószentmiklósi Szent Anna Gyermekotthon részére történt adományozás, melyben több mezőgazdasági gépforgalmazó, köztük az AXIÁL Cégcsoport is közreműködött.
Az AXIÁL Cégcsoport képviseletében Nagy Tibor, a cégcsoport gépüzletág-igazgatója és Umenhoffer Péter, marketingigazgató volt jelen, akik Lázár Zoltán, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara elnöki kabinetfőnökének és Böjte Csaba, a Dévai Szent Ferenc Alapítvány kurátorának beszéde mellett az iskolából kikért, illetve még nem iskoláskorú gyerekek műsorát is megnézhették.
A résztvevők azért gyűltek össze, hogy a Dévai Szent Ferenc Alapítvány által fenntartott Szent Anna Gyermekotthon tangazdasága számára egy körbálázót adjanak át. A felek az átadás és műsor után bejárták a Szent Anna Gyermekotthon teljes épületét és megismerték az alapítvány, illetve a gyermekotthon működését.
A Dévai Szent Ferenc Alapítvány elsősorban az erdélyi ferencesek által fenntartott gyermekvédelmi intézmények, iskolák, óvodák támogatására jött létre. Céljaik között szerepel a hátrányos helyzetű gyermekek ellátásában, beiskoláztatásában, pályaválasztásában, szakmai képzésében, illetve a számukra munkahelyek létrehozásában, kialakításában való aktív részvétel is.
Jelenleg 2500 körüli árva vagy szociálisan rászoruló családból érkező gyerek 80 különböző helyen 300 nevelő felügyelete alatt van elhelyezve az alapítványnál. Ezek közül csupán az egyik a gyergyószentmiklósi Szent Anna Gyermekotthon, ahol összesen 40-en vannak, 4-5 fős szobákban korcsoportonként szétosztva, 2 évestől 19 éves korig. Eddig 3000 gyerek hagyta már el az otthonokat, sokan visszajárnak segíteni.
“A Szent Annában László Pál és felesége három saját gyermeke mellett neveli a többi ifjoncot. Pált is az alapítvány nevelte fel, és most kb. 50 hektáron gazdálkodnak öreg gépekkel. A személyes kapcsolat még inkább megerősített bennünket abban, hogy jó helyre kerültek az adományok.” – mondta Nagy Tibor, az AXIÁL Cégcsoport gépüzletág-igazgatója.