fbpx

Van gépe hozzá?

Írta: - 2022 március 11. -Hirdetés

Az előre jelzések szerint itt a tavasz, indulhatnak a szántóföldi munkák. A jó munkához, terméshez jó eszközök is kellenek.

A MaterMacc MS8130 6 soros ,precíziós szemenkénti vetőgép teleszkópos gerendelye hidraulikusan állítható 3 m-es szállítási helyzetből munka pozícióba. A sortáv 75 cm, a soronkénti magtartály térfogata 50 l. A magárkot kéttárcsás csoroszlya készíti, ami előtt állítható rögterelő van. A vetőkocsik optimális terhelése rugó-előfeszítéssel állítható. A 2″-os V alakú tömörítő kerekek szögállását és talajterhelését is változtathatjuk. Központi sebességváltón keresztül 21 fokozatból választhatjuk ki, a megfelelő magszámot. A dupla ventilátor a kötelező deflektor egységgel is fel van szerelve. Lehetőség van a vetőkocsi kiiktatására a hajtás leválasztásával, soronként kiemeléssel.

A 850 l-es műtrágyatartályból tárcsás csoroszlyán keresztül kerül a talajba a műtrágya. 3 x 25 l-es mikrogranulátum-tartályból tudjuk kiadagolni a talajfertőtlenítőt. A tárcsás nyomjelző hidraulikus működtetésű. MiPlus vetésellenőrző elektronika segítségével a vetést, a megtett területet, munkasebességet, vetési jellemzőket, stb. tableten, vagy okostelefonon tudjuk követni. Alaptartozéka a gépnek a közúti világítás, TLT és a kukorica vetőtárcsa. A MaterMacc vetőgép alkalmas ezen felül többek között a napraforgó, repce és cirok növények vetéséhez, fix 7.450.000,- + ÁFA áron a készlet erejéig. És ha nem vett elég kukorica vetőmagot, akkor nálunk még találhat.

Környezetünk védelmét, költség takarékosságot és nem utolsó sorban a nedvesség megtartását szolgálja a mechanikai gyomirtás. Ezért fontos eszköz a MaterMacc Unica PVI sorközkultivátor. 75 cm sortávú kultúrákhoz, soronként 5 kapával 4 – 12 soros, a 45 cm-es kultúrákhoz, soronként 3 kapával 4-24 soros kivitelű gépek közül válogathatunk. A MaterMacc Unica PVI sorközkultivátorok, 1000 literes szilárd, vagy 800 l-es folyékony műtrágyatartállyal szerelhetőek. A 6 soros, soronként 5 kapás Unica PVI, szállítási szélessége 254 cm. A vázszerkezetre paralelogramma függesztéssel kapcsolódnak a művelő kocsik, amire felszerelhetőek a különféle kiegészítő egységek is. Soronként külön a mélységállító kerekeket csavarorsó segítségével lehet gyorsan, a kívánt mélységnek megfelelően beállítani. A művelő kocsikat egyenként ki lehet iktatni. Az Unica PVI két oldalszárnyát hidraulikusan tudjuk szállítási helyzetbe csukni, a munkahelyzetben mechanikus reteszelés biztosítja a gerendely stabilitását. A műtrágya adagoló meghajtása talajkerékről történik, lánchajtás segítségével. A betöltő rosta biztosítja az esetleges összeállt műtrágya szeparálását és a sérülést okozó darabok kiszűrését. A tartály aljában csigás boltozódásgátló felelős a műtrágya folyamatos áramlásáért. A kiadagolt mennyiség egyrészt a hajtásláncban lévő lánckerekek cseréjével, másrészt az adagolóhenger központi állítókerekének beállításával oldható meg. A ponyva fedésű tartály kiképzése és anyaga hosszú élettartamot garantál. Gyors leürítésére 6 db ürítő nyílás szolgál.

Osgyán László +36 30 305 3347

www.szantofold.agroazis.hu