Hazánkban őshonos, érdemes termeszteni, mert rendkívül egészséges a gyümölcse. Cserjéje nagyon szúrós, ezért szüretkor vesszőstől vágják le, majd fagyasztva csépelik ki a bogyókat. Így termelik a homoktövist Schultz-Marinkáék a Töviskertem biogazdaságukban.
Így szüretelik a bio homoktövist Tenyőszigeten
Előző
A gázolaj drágul, nem úgy a benzinKövetkező
A biodiverzitás fenntartásához szükség van a méhekreKapcsolódó hírek
-
A változó világhoz alkalmazkodik az AXIÁL
A hazai agrárium legjelentősebb szakmai kiállításán, az AgrárgépShown az AXIÁL Kft. hagyományos évértékelő sajtótájékoztatóján vettünk részt, ahol a bajai központú vállalat ügyvezetői az elmúlt időszak sikereiről és a jövő évi várakozásaikról számoltak be.
-
Új alapszakkal erősít az egyetem
Űrt tölt be a mezőgazdasági vízgazdálkodási alapképzés indítása, van rá igény.
-
Miért kell több kén, ha aszály van/lesz?
A kén nem mobilis elem a mezőgazdasági kultúrákban, fontos, hogy a gyökérzet megfelelően el legyen látva.
-
Bővítse takarmánybázisát őszi vetésű gabonafélékkel!
A mezőgazdasági termelő az őszi vetéssel jó eséllyel el tudja kerülni a kritikus, aszályos időszakot.
-
Újabb konkurens a magyar baromfi piacának
Már készen állnak rá, hogy betörjenek az EU baromfi-piacára. Ez konkurencia a hazai mezőgazdaságnak is.