Hazánkban őshonos, érdemes termeszteni, mert rendkívül egészséges a gyümölcse. Cserjéje nagyon szúrós, ezért szüretkor vesszőstől vágják le, majd fagyasztva csépelik ki a bogyókat. Így termelik a homoktövist Schultz-Marinkáék a Töviskertem biogazdaságukban.
Így szüretelik a bio homoktövist Tenyőszigeten
Előző
A gázolaj drágul, nem úgy a benzinKövetkező
A biodiverzitás fenntartásához szükség van a méhekreKapcsolódó hírek
-
Bőségre ítéltetve
A szántóföldi zöldségtermesztés nagy előnye, hogy rövid tenyészidejének köszönhetően a búzatermesztéshez képest többszörös hasznot jelent, hisz egy szezonban többször is betakarítható.
-
Megint a brit tudósok – közel a szarvasmarha-tbc vakcinája
Sok gazdának reményt jelenthet az a kísérlet, amely szarvasmarha-tbc elleni vakcinát adhat az állattartók kezébe.
-
Milliónyi zsák mínusz: az orosz háború árt a vetőmagpiacnak
A háború, a szeszélyes időjárás és a termésbizonytalanság miatt a mezőgazdaságban kevesebb a minőségi vetőmag fogy.
-
A fejlődés útja
Az OMIKRON KFT 1990. november 22-én lett alapítva gépgyártási fő tevékenységi körrel.
-
KWS-fajtakínálat 2025: minőség és védelem együtt
KWS-fajtakínálat 2025: új lehetőségek a mezőgazdaságnak prémium minőséggel és vírusrezisztenciával rendelkező fajtákkal.