Hazánkban őshonos, érdemes termeszteni, mert rendkívül egészséges a gyümölcse. Cserjéje nagyon szúrós, ezért szüretkor vesszőstől vágják le, majd fagyasztva csépelik ki a bogyókat. Így termelik a homoktövist Schultz-Marinkáék a Töviskertem biogazdaságukban.
Így szüretelik a bio homoktövist Tenyőszigeten
Előző
A gázolaj drágul, nem úgy a benzinKövetkező
A biodiverzitás fenntartásához szükség van a méhekreKapcsolódó hírek
-
Systiva®: optimalizálható az állományvédelem időzítése
A kalászos gabonák gombás betegségeinek kórokozói általában a növények fölső leveleinek megfertőzésével okoznak kárt.
-
Újabb mérföldkő Syngenta beruházás Mezőtúron
„A vetőmag-előállítás Magyarország koronaékszere!”
-
Czerván: tavaly a GDP-növekedés felét a mezőgazdaság adhatta
Tavaly az első három negyedévében az agrárium 21,7 százalékkal jobban teljesített, mint 2012 azonos időszakában.
-
A NAK kiáll a magyar termőföld védelme mellett
A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) álláspontja szerint azok, akik jogszerűen szereztek földtulajdont Magyarországon, nemzetiségre való tekintet nélkül ugyanolyan megítélés alá esnek, mint a magyar gazdálkodók.
-
Lemaradtak a gazdák az őszi mezőgazdasági munkákkal Békés megyében
Jelentős a lemaradás az őszi mezőgazdasági munkálatoknál Békés megyében a rendkívül csapadékos szeptemberi és októberi időjárás miatt.