Hazánkban őshonos, érdemes termeszteni, mert rendkívül egészséges a gyümölcse. Cserjéje nagyon szúrós, ezért szüretkor vesszőstől vágják le, majd fagyasztva csépelik ki a bogyókat. Így termelik a homoktövist Schultz-Marinkáék a Töviskertem biogazdaságukban.
Így szüretelik a bio homoktövist Tenyőszigeten
Előző
A gázolaj drágul, nem úgy a benzinKövetkező
A biodiverzitás fenntartásához szükség van a méhekreKapcsolódó hírek
-
Idén aranytömb, jövőre Wizz Air törzskártya – emelkedés
Egyszavas mottóval indította a cég a következő agrárévet, miután értékelte 2022-öt és megköszönte a gazdák partnerségét.
-
Orbán: a magyar lehet Közép-Európa leggyorsabban növekvő gazdasága
A magyar lehet Közép-Európa leggyorsabban növekvő gazdasága ez év végére, ha a negyedik negyedévben is folytatni tudja azt a munkát, amit a harmadikban végzett.
-
+1 TONNA PROGRAM sikere Magyarországon
A kukoricában rejlő genetikai tartalékot mi sem jellemzi jobban annál, ha összehasonlítjuk az évezredekkel ezelőtti ősi típusok legfeljebb hektáronként néhány száz kilogrammra becsülhető termését a mai teljesítménnyel.
-
Tetrabbit: stratégiai piacot nyertünk a nyúlnak
A legnagyobb hazai nyúlforgalmazó még nincs túl a járvány okozta válságon, de optimista.
-
Mennyiért és mit kell tudnia egy műtrágyaszórónak?
Finomhangolás a röpítőtárcsás műtrágyaszórók modelleinél – nyilatkozik a gyártó és a forgalmazó