Az Év Agrárembere 2020 döntőse: Kiss György

Kiss György paraszti családban született 1961-ben, a Bács-Kiskun megyei Borotán. Az állatok iránti szeretete, valamint a velük foglalkozó emberek segítése már gyermekkorában kialakult benne. Főiskolai tanulmányait pénzügyi és számviteli szakon végezte, majd visszatért a gyökereihez és a szülőfalujába, ahol a helyi szövetkezetben kezdte meg pályafutását, miközben a családi gazdaság munkájában is részt vett.

 

Kiss György, Állattenyésztés kategória
Kiss György, Állattenyésztés kategória

 

A szövetkezet szétválása után a Borotai Sertéstenyésztő Gazdaságban folytatta tevékenységét, s a földterület nélküli állattartás nehézségeivel megküzdve igyekezett fenntartani a nyereségességet és a dolgozók munkahelyét. 1999-től a Borotai Sertéshús Zrt. igazgatója, ami a település legnagyobb munkáltatója. Sertés tenyésztelepe országos hírű, húsüzeme tájjellegű, kézműves termékei az ország minden tájára eljutottak. Vezetésével létrejött a borotai székhelyű Pannon Sertés Kft., mely az ország második legnagyobb sertéstermelői csoportja. Közreműködött a borotai székhelyű Dél Alföldi Juh Kft. termelői csoport létrehozásában, mivel Kiss György és családja több mint 40 éve foglalkoznak juhtartással. A cég központja jelentős információs központ is, hiszen pályázatírással, könyvelési szolgáltatással és szaktanácsadással segíti a termelői csoportok tagjait és a környékbeli gazdálkodókat.

Elnöke a Magyar Fajtatiszta Sertéstenyésztők Egyesületének, alelnöke a Magyar Juh- és Kecsketenyésztő Szövetségnek. Elnökségi tagja a Magyarországi Sertéstenyésztők és Tartók Szövetségének, a Magyar Állattenyésztők Szövetségének és a Vágóállat és Hús Szakmaközi Szervezet és Terméktanácsnak. Megalakulásától elnöke a helyi földtulajdonosokból álló Borotai Vadásztársaságnak. Alapítója a helyben működő iskolai és óvodai alapítványnak. Több évtizedes munkájával mindig igyekezett a magyar állattenyésztők érdekeit képviselni, és az új technológiákra való nyitottságával az állattenyésztés színvonalát emelni.

 

Válasszuk ki együtt az Év Agráremberét! Szavazzon Ön is ITT!

agrár agrárágazat állattenyésztés Az Év Agrárembere Kiss György mezőgazdaság szavazás verseny
..