fbpx

Multiva és Ragrár 2007 Kft. bemutatkozója

Írta: Szerkesztőség - 2012 augusztus 06.

A Finn Dometal Oy 1997-ben alakult. Kezdetekben a kultivátorok gyártása indult a Multiva márkanév alatt. A második évben a termék-portfolió a pótkocsi kínálattal bővült.

A tárcsás talajlazítók – a legújabb termékcsoport – 2004-ben került bevezetésre.

A Multiva márka modellsorozatait folyamatosan fejlesztik, a meglévő funkciók mellett a technikai fejlődés töretlen.

A Dometal Oy üzleti koncepciójának sikeressége összefügg azzal, hogy a fejlesztések folyamatosak, és ez párosul a Multiva mezőgazdasági gépek kiváló gyártási minőségével, valamint nagyfokú teljesítményével.

A versenyképesség alapja mindemellett a megfelelő alkatrész raktározási bázis, a komoly szakszerviz, a magas színvonalú termékek és gyártási műveletek, valamint a motivált és szakképzett munkaerő.

 

A Multiva mezőgazdasági gépek értékesítése Finnországban a K-maatalous, Svédországban a Närlant Import Ab, Norvégiában a Redskapsringen SA és Kanadában a Hakmet Kft. feladata.

A Dometal OY forgalma a 2012-es évben várhatóan 10 Millió Euró körül realizálódik.

A  finn cég üzleti modelljének sikerességét bizonyítja az is, hogy a cég értékesítési eredménye a válság ellenére töretlen és az exportpiacok hozzáadott értéke folyamatosan növekvő irányba mutat.

A Ragrár 2007 Kft. 2011 őszén a meglévő nyereséges alaptevékenysége (mezőgazdasági és erdőgazdálkodási termék ügynöki nagykereskedelme) mellett import használt mezőgazdasági gépek kereskedelmével kezdett foglalkozni.

A cég olyan igénnyel találkozott ügyfélkörében, amelyet a hazai piacon nehéz kiszolgálni: magas minőségű tárcsák, kombinátorok, hengerek, gruberek és lazítók forgalmazása.

A kezdetekben beszerzett használt, minőségi (saját gazdaságunkban is kipróbált) gépeket nagyon gyorsan sikerült eladni, sőt, a későbbi gépeket is lekötötték a vásárlók.

2012 tavaszára egyre több igény jelentkezett gyári új, kiváló színvonalú és magas minőségű acélból gyártott értékálló gépekre, amelyek a hazai mezőgazdasági vállalkozóknak is elérhető áron kaphatóak.

A lehetséges partnerek felkutatása során az ügyvezető Ragó Zsolt megismerte a finn Dometal céget, valamint az általuk gyártott Multiva gépcsaládot.

2012. április 10-én kiutazott gyárlátogatásra a finnországi Loimaa városába, a tárgyalások pedig egy gyümölcsöző kapcsolat kezdetét vetítették előre.

 

A gépek szétszerelve érkeznek Magyarország területére és innen összeszerelve további európai országokba (Románia, Ukrajna, Szerbia) is szándékozunk szállítani.

A gépek értékesítését kelet- és nyugat-magyarországi direkt értékesítők segítségével, valamint a cég saját tulajdonú poroszlói telephelyén kívánja megoldani, mivel

  • földrajzilag forgalmas helyen, a 33-as főúton helyezkedik el,
  • rendelkezik összeszerelő gépcsarnokkal és megfelelő alkatrész raktározási bázissal.
  • előrehaladott telephely-fejlesztési kivitelezéseink folyamatban vannak.

A Multiva termékeket a Ragrár 2007 Kft. először a 2012. május 11-12-13-án Hódmezővásárhelyen megrendezésre került Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napok elnevezésű kiállításon mutatta be.

A következő bemutatónk augusztus 17-20. között, a debreceni Farmer-Expo-n lesz. A továbbiakban tervezünk demónapokat, ahol a gazdálkodók testközelből is láthatják a gépeket dolgozni.

 

 

RAGRAR 2007 KFT.

Poroszló, Belsőmajor 1.

www.ragrar.hu

Mező Sándor

Direkt értékesítő

30/9295293

[email protected]