szármaradvány

Az alapvető döntések közé tartozik az, hogy hogyan készítjük elő a talajt a vetéshez: napjainkban több rendszer közül lehet választani.
A szármaradványok kezelése során az Amalgerol óriási határfelületen terül szét a szármaradványokon, nagy életteret biztosítva a lebontó baktériumoknak
Cikkünkben azokat a szempontokat elemezzük, amelyek egy rövidtárcsa kiválasztásánál fontosak lehetnek, az adott művelési körülményekhez.
A szármaradványok megfelelő előaprítása és a tarlóhántás a vetés minőségére is hatással van. A szakszerű talajművelés nélkülözhetetlen eszköze a rövidtárcsa.
A talajban történő szervesanyag lebontása során jelentős mennyiségű – a növények számára felvehető – makroelem kerül vissza a talajba.
A búzaszemek minőségét a kikalászoláskori fungicides kezeléssel együtt kiadott speciális lombtrágyákkal fokozhatjuk.
A rövidtárcsák nagy darabszáma azt mutatja, hogy nagyon sok dolgozik a földeken.
Világszerte az elmúlt ötven évben 90 százalékkal csökkent a termőföld mikroorganizmus-tartalma, azaz 10 százalékra esett vissza.
Rotoronként tíz edzett kovácsolt kés és kapa kiváló gyomirtást, rögaprítást és talajegyengetést végez, optimális szemcseszerkezetű magágyat készít.
A kalászosnövények tápanyag-utánpótlása során kétségtelenül a legnagyobb szerepe a tavaszi fejtrágyázásoknak van
A homogén növényállomány létrehozásának egyik legfontosabb termesztéstechnológiai művelete az elővetemény szármaradványainak tökéletes felaprítása és bedolgozása
Az idei évben a nagy tömegű szármaradvány „eltüntése” egyre több helyen feladja a leckét a gazdálkodóknak.
A világhírű Kverneland-ekék évtizedek óta bizonyítják, hogy nem véletlen kerültek az élvonalba. Precíz kidolgozás, nagyon magas anyagminőség, kiváló...
A nagyobb gyökér- és szármaradványokat hagyó kultúrák után végzendő őszi tarlóbontás ma már elengedhetetlen.
A nagy szármaradványos területen, pl. kukorica után javallott művelet.
KUKORICA UTÁN GONDOT JELENT AZ ŐSZI MAGÁGYKÉSZÍTÉS?