fbpx

A CLAAS bővíti kínálatát a COATEX bálafóliával

Írta: - 2018 március 24.

A ROLLANT 400 UNIWRAP bálázócsaládhoz kifejlesztett új hálós- és fóliás csomagolási rendszer bevezetése óta a CLAAS az ehhez szükséges COATEX fóliát is kínálja.

Kevesebb fólia, egyszerű hulladékkezelés

Az új fóliás csomagolás munkafolyamata – magát a csomagolóanyagot leszámítva – teljesen ugyanaz, mint a hálós kötözésé. Ahogy a bála elérte a bálakamrában a kívánt méretet, a bálázó automatikusan becsomagolja a COATEX fóliába, akár nyolc rétegben is. A hálós kötözéstől eltérően a fóliarétegek a bála szélénél néhány centivel túlnyúlnak. Ez csökkenti a kötözőasztalon a szükséges fóliarétegek számát, amivel alapanyagot lehet megtakarítani, és a bála éleit is megfelelően megvédi. Ráadásul a fóliás kötözés alkalmazásánál nem kell a bála nyitásakor a kötözőanyagot és a hálót külön választani, így egyszerűbb lesz a bála és a csomagolóanyag-hulladék kezelése.

Stabil forma, magasabb minőségű szilázs

A COATEX alkalmazásának gyakorlati haszna a kötözési folyamat alatt is szembetűnő. A nagyon tömör bálák egyértelműen jobban tartják a formájukat, ami mind a szállításnál, mint a tárolásnál előnyt jelent. A gyors és hatékony légelzárás optimális erjedési folyamatokat, s jobb minőségű takarmányt eredményez.

Minden bálázáshoz a megfelelő termék

A CLAAS COATEX két kivitelben kapható. Mindkettő 1400 mm széles, hogy a bálák éleit biztonságosan lezárja. A bálázó és a munkakörülmény függvényében 20 μm (1750 méter) vagy 17 μm (2000 méter) fólia között lehet választani, hiszen nem mindegy, hogy szénát vagy nedves szilázst kell bálázni.

A CLAAS továbbra s kínálja az elismert ROLLATEX hálókat és a WRAPEX fóliákat.

 

A CLAAS-ról

Az 1913-ban alapított CLAAS családi vállalkozás (http://www.claas.com) egyike a világ legnagyobb mezőgazdasági gépgyártóinak. A vesztfáliai Harsewinkelben található vállalat Európában a kombájn gyártás piacvezetője. Egy másik nagy termékcsoporttal, az önjáró silózóval a CLAAS az első helyen áll a világpiacon. Szintén vezető helyen áll a családi tulajdonban lévő vállalat a világ mezőgazdasági technikáinak sorában traktorjaival, valamint mezőgazdasági bálázóival és szálastakarmány-betakarítógépeivel egyaránt. Termékkínálatuk részét képezi a legmodernebb mezőgazdasági informatikai technológia is. A CLAAS  10 900 alkalmazottat foglalkoztat világszerte, és forgalma a 2017-os üzleti évben elérte a 3,7 milliárd eurót.