fbpx

ÚJ, népszerű középkorai hibridek az Agromag kínálatában

Írta: - 2022 március 02. -Hirdetés

Magyarországon az egyik legnépszerűbb éréscsoportba tartozó hibridek a 300-as végi, 400-as eleji FAO-számú kukoricák. Népszerűségük a legtöbb évjáratban kimagasló termésük mellett az alacsony betakarításkori szemnedvességnek köszönhető. Az Agromag Kft. kínálatában is egyre nagyobb hangsúlyt kapnak ebbe az éréscsoportba tartozó kukoricák, ezáltal is egyre szélesebb körben kielégítve a termelői igényeket. Ugyanakkor nem elég csak a termőképességet és a hozzá tartozó vízleadást hangsúlyozni, számos új tényezőnek is meg kell felelniük e hibrideknek. Az elmúlt egy évtizedben egyre jobban megfigyelhetőek a tenyészidőszakra eső időjárási szélsőségek. A vetés után visszaeső hőmérséklet, a virágzáskori csapadékhiány, az egyre magasabb átlaghőmérséklet szüntelenül, újabb és újabb kihívások elé állítja a nemesítőket. Az Agromag Kft. 3 olyan új hibridet kínál ebben az éréscsoportban a termelők számára, melyek maradéktalanul megfelelnek korunk legújabb kihívásainak.

kukorica

Agram: szárszilárdság, kétcsővűség

Az Agram (FAO 380) az ország teljes kukorica-termőterületén vethető hibrid. Rendkívül jól alkalmazkodik a különféle talajtípusokhoz, de kedvező évjáratokban akár 13-14 tonnás terméseredményre is képes a versenytársaktól alacsonyabb szemnedvességgel. Nagyon jó szárszilárdsággal bíró, zöld száron érő hibrid, mely 16-18 soros, szemnek is tetszetős csöveket nevel. Kelési hiba esetén nagy értékmérője, hogy képes a kevesebb termőtövet kétcsövűséggel pótolni, ezzel csökkentve a kieső termésmennyiséget.

ZP 4567: bő termés, jó ellenállóság

Az Agromag Kft. kínálatában mindig nagy hangsúlyt kapott a hibridek évjárati stabilitása. A ZP 4567 (FAO 390) kedvező körülmények között képes a 15 tonnás terméseredményre is, de extenzív körülmények között is jobban alkalmazkodik a körülményekhez a versenytársakhoz képest. 14-16 soros, hosszú csövek jellemzik. Ezermagtömege magas, akár a 370 grammot is elérheti. Nagyon jó ellenállósággal rendelkezik szár-, cső- és gyökérbetegségekkel szemben. Minden olyan termelőnek ajánljuk, aki nem akar lemondani a nagy termésről az egyre szélsőségesebb időjárás ellenére sem.

kukorica

ZP 427: stabilitás minden talajtípuson

A ZP 427 (FAO 400) esetében a fókuszt a stabilitásra helyeztük. Kiváló szem- és zöldterméssel bíró kukorica. Zöld száron érő hibrid, az éréscsoportjához képest jobb vízleadással rendelkezik. Igazi értékmérője a szárazabb évjáratokban mutatkozik meg. Szinte minden talajtípuson kihozza magából a maximumot. Akár a gyengébb területeken gazdálkodóknak is bátran ajánljuk!

Amennyiben kérdése van a fenti hibridekkel kapcsolatosan, keresse kollégáinkat, szívesen állnak rendelkezésére! Legyen Ön is sikeres kukoricatermesztő!

www.agromag.hu
e-mail: [email protected]
Telefon: 62/426 096

agromag logo