fbpx

Íme egy hasznos újdonság a John Deere kombájnokban

Írta: - 2022 október 28. -Hirdetés

A John Deere önjáró szecskázókba elérhető HarvestLab 3000 már évek óta jól bevált és hatékony technológia, ha beltartalom-mérésről van szó. A John Deere legújabb fejlesztésének köszönhetően a technológia immáron elérhető lesz John Deere T és S700-as sorozatú kombájnokban is Grain Sensing néven!

John Deere

A 2016 utáni gyártású John Deere T és S700-as sorozatú kombájnokba akár utólag is beszerelhető Grain Sensing segítségével a búza, az árpa és a repce fontos minőségi paramétereinek folyamatos és valós időben történő mérése lehetséges. A nedvesség mellett már a búza, az árpa és a repce fehérjetartalma is meghatározható, továbbá a repcemag olajtartalma és az árpa keményítőtartalma is rögzíthető.

A kombájn tisztamagfelhordójára felszerelve képes a betakarítás közben folyamatosan mérni a fent említett adatokat, és tárolásra továbbítani pontos koordinátákhoz rendelt módon.

John Deere

Milyen előnyei vannak a Grain Sensing-nek?

A Grain Sensing egy újabb lépcsőfok a precíziós gazdálkodásban. Segítségével a gazdálkodók helyspecifikus információkat kapnak területeik betakarítási minőségéről. Például akár aratás közben eldönthető a búza beltartalmi paraméterei alapján, hogy az malmi vagy takarmányozási céllal hasznosítható. Ennek ismeretében pedig a termény már a betárolás pillanatában is elkülöníthető a minőségi paraméterek ismeretében.

John Deere

A mennyiségi adatokra épülő hozamtérképezés kiegészülhet a helyhez kötött minőségi jellemzőkkel is, hiszen a termény minősége rögzíthető a szántóföld pontjain. A képződő adatokból következtetni lehet a talaj tápanyag-hasznosító képességére.

A Grain Sensing opció várhatóan 2023 tavaszától lesz elérhető a John Deere T és S700-as sorozatú kombájnokhoz (2016 utáni gyártású). További részletekért keresse KITE gépértékesítőjét!

Szerző
KITE Zrt.

Kite