Kuriózum

Vajon tényleg növekedett az erdőterület Magyarországon az elmúlt évszázadban? A trianoni veszteség után hogyan erdősítették a fátlan területeket?
Az elmúlt évekhez hasonlóan közösen szervez almafogyasztást ösztönző kampányt az Agrárminisztérium (AM), az Agrármarketing Centrum (AMC), a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) és a FruitVeb Zöldség – Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács.
A magyar állategészségügyi hatóság járványügyi intézkedései nyomán hazánk az idei évben teljesítette az Állategészségügyi Világszervezet kéknyelv betegségtől való mentességre vonatkozó feltételeit.
Évek óta tendencia, hogy hazánk földjein az olajos növények termesztése az egyik leggazdaságosabb megoldás.
A Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetségek Szövetsége (MAGOSZ) tisztújító közgyűlést tartott.
A jövőben egy esetleges madárinfluenza járvány esetén már nem az egész ország, csak a fertőzött területről származó baromfitermékekkel szemben vezet be korlátozásokat Japán.
A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara – a Mezőgazdasági Eszköz- és Gépforgalmazók Országos Szövetsége (MEGFOSZ) közreműködésével – 2018. szeptember 20-21-én rendezi meg az ország legnagyobb szántóföldi rendezvényét.
Meghívó országos felmérésre értékes ajándékokkal és érdekes információkkal.
Zsigó Róbert élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkár által július 1. és augusztus 20. között elrendelt ellenőrzés során 5.659 létesítményt ellenőriztek és több mint 25 millió forint bírságot szabtak ki a szakemberek, adta hírül az AM Sajtóiroda.
A baromfiágazat talán ismét nehézségek előtt áll, mivel várhatóan 2021-től csökkenni fognak az uniós agrártámogatások.
Magyarország természeti adottságai kiválóak a juh- és kecsketenyésztésre, ám jelenleg még nagyon sok kiaknázatlan lehetőség van az ágazatban
A hallgatóknak pályájuk kezdetén fontos látniuk, mennyire átértékelődött az állatorvosok, az állatorvoslás szerepe az elmúlt évtizedekben.
Cégünk termékeire mindig is a magas műszaki színvonal, igényes kivitelezés, tartósság, megbízhatóság és az energiahatékonyság volt jellemző. Most...
Fontosnak tartja a Minisztérium, hogy a vadhús bekerüljön a közétkeztetésbe, de a feladat nem egyszerű
Az ország legnagyobb szántóföldi rendezvénye!
A vadkár fogalmát a vad védelméről, a vadgazdálkodásról, valamint a vadászatról szóló 1996. évi LV. törvény (továbbiakban Vtv.), illetve a...
Mi történt a nagyvilágban?
A Kverneland vontatott DG-II 9000 és DG-II 12000 típusjelű – pneumatikus rendszerű – gabonavetőgépei ideális megoldást kínálnak a modern, nagy...
A környező országokban bevett áraktól eltérően méltatlanul alacsony, 13 forintos áron veszi át a magyar almát az északkelet-magyarországi termelőktől az osztrák felvásárló.
Bár van jó kezdeményezés, még legalább 20 évbe telhet, míg a magyar mezőgazdaság kilábal az egyre súlyosabb szakemberhiányból.